KOMENTÁR – PUBLICISTICKÝ ŽÁNER:Komentár je publicistický žáner, vysvetlenie závažného spoločenského javu so zaujatím vlastného stanoviska, vysvetlivky a poznámky k určitej aktuálnej udalosti alebo názoru.Zdroj: Wikipedia


Na poslednom mestskom zastupiteľstve poslanci rozhodli, že na Záhradníckej ulici budeme mať novú školu. Vzhľadom na enormný nárast obyvateľstva, ktorý bude podľa nového územného plánu ešte intenzívnejší, by sa dalo povedať – konečne. Túto skvelú informáciu zdieľali všetky politické kluby na svojich sociálnych sieťach. OZ Moje Mesto napísalo, že vďaka ich kolegyni Jany Némethovej, ktorá oslovila realitnú kanceláriu a následne ponúkla tento pozemok vedeniu mesta, budú mať Senčania novú školu. Poslanci z 903 01.sk vydvihli mravenčiu prácu svojich poslancov a zamestnancov mesta, ktorej výsledkom bude práve nová škola. Jedine poslanci zo SMK sa zdržali, čo v podstate znamená, že boli proti.

To že novú školu nevyhnutne potrebujeme vedia všetci kompetentní, ale najmä rodičia školopovinných detí. Škola na Tajovského či Mlynská dávno prevyšujú svoje kapacity a chýbajú aj škôlky. Ale prečo práve na Záhradníckej? To, že nová škola bude stáť práve tam a nie v Mlynskom kline, tak ako to mali pred voľbam vo svojom volebnom programe poslanci z OZ MOJE MESTO?

Podľa môjho názoru ide o taký malý bartrový obchod medzi poslancami, ktorého výsledkom je všeobecná spokojnosť. Ako to vidím ja? Určite ste si všimli, že skládka komunálneho odpadu na Červenom majeri je zavretá, čoho dôsledkom sú aj zvýšené ceny za vývoz odpadu. Je to úspech našich poslancov za OZ Moje Mesto a ich aktivistov, ktorí bojujú proti skládke už viac ako 12 rokov. Pýtate sa, čo má skládka spoločné s novou školou? Podľa nového územného plánu sa pri skládke na Červenom majeri bude stavať ďalšia obytná zóna, ktorej zatvorenie skládky maximálne vyhovuje. Nefunkčná skládka zhodnocuje kvalitu nového bývania, a tým aj hodnotu pozemkov. Skrátka, boj OZ vedome alebo nevedome zhodnotil pozemky, na ktorých onedlho vyrastú nové bytovky.

A tak sa dostávame od majiteľa pozemku pri smetisku k majiteľovi pozemku na Záhradníckej ulici, kde bude stáť nová škola. Ide o poslanca za 903 01.sk Zdena Černaya. Poslaneckí kolegovia za OZ Moje Mesto nielenže zhodnotili pozemok, ale navyše podporili hlasovaním kúpu jeho pozemku na novú školu. V diskusii na MsZ Hudáková napriek petícií behementne lobovala za kúpu pozemku. Mesto svoje úvery realizuje cez Slovenskú sporiteľňu kde pani poslankyňa pracuje, na úveroch pre mestá a obce. OZ ale tvrdí, že to bola ich kolegyňa, ktorá našla pozemok prostredníctvom realitnej kancelárie a navrhla kúpu vedeniu mesta. Prečo neoslovili jednoducho svojho kolegu poslanca priamo? Dôvod uvidíme, keď realitná kancelária vyčísli svoju províziu a poslankyňa Hudáková získa finančnú províziu za poskytnutie úveru na kúpu pozemku pod novou školou.

Skrátka všetci sú spokojní, OZ si pripisuje zásluhy za uzatvorenie skládky, kolega poslanec zhodnotil a predá svoj pozemok mestu a kamarátka z realitnej kancelárie dostane províziu. Samozrejme pani poslankyňa Hudáková za OZ MM dostane pekný bonus od zamestnávateľa za vybavenie miliónového úveru. A niekde medzi tým vznikne nová škola. Dlhodobo upozorňujem, že naši poslanci sa viac hádajú ako spolupracujú, čo koniec koncov poškodzuje len občanov nášho mesta. Problém tkvie asi inde, treba správne cielenú motiváciu. Takže vážení občania, keď budete chcieť polikliniku, treba voliť lekárov alebo majiteľa pozemku pod poliklinikou a úspech bude zaručený.

(75)

Komentáre

komentáre

KOMENTÁR CSABA FARKAS: Nová škola v Senci nie je náhoda