Včera vláda SR po zasadnutí krízového štábu prijala 40 nových opatrení týkajúcich sa koronavírusu. Premiér Igor Matovič tiež vyzval primátorov a satarostov miest a obcí, aby využili všetky dostupné možnosti na informovanie obyvateľov týkajúce sa COVID-19.

Opýtali sme sa primátora mesta Senec Dušana Badinského ako bude reagovať na nové opatrenia vedenie nášho mesta. Podľa jeho slov už 70% opatrení, ktoré sa týkajú samosprávy boli zavedené. Novinky sa týkajú štyroch opatrení a to: nákupom pre seniorov bude vyhradený čas od 9:00 do 12:00, v nedeľu budú zatvorené všetky obchody, ďalej sa týkajú zrušenia cestovania zadarmo pre študentov a povinnosti nosiť rúška na verejnosti.

Mesto už zaviedlo viaceré spomínané opatrenia ako napr. denný stacionár je už viac ako dva týždeň zatvorený. Monitorujú sa seniori, pre ktorých mesto zriadilo dve informačné linky, kde môžu zavolať 02/20205121 a 02/20205122. V spolupráci so sociálnym úradom a mestskou políciou pracuje na databáze seniorov, ktorí sú odkázaní na pomoc a to už je k dnešnému dňu splnené na 90%. Minulý týždeň mesto začalo využívať aj Market Locator – službu, pomocou ktorej pošle aktuálne informácie obyvateľom mesta formou SMS.

Primátor tiež pripomenul výzvu nového premiéra, aby predstavitelia mesta využili všetky dostupné informačné kanály na informovanie svojich obyvateľov. Toto opatrenie však vedenie mesta urobil hneď a aj prostredníctvom SENEC.TV sa obyvatelia nášho mesta dostali k aktuálnym informáciám a opatreniam. Minulý víkend bol zverejnený inzerát v Senecku a aj aprílové vydanie Senčana sa téme venuje podrobne.

Dušan Badinský vyjadril veľké poďakovanie spoluobčanom, ktorí pristupujú k danej situácii veľmi zodpovedne a disciplinovane. „Ďakujem všetkým a som na Vás hrdý Senčania!“ Vyzdvihol aj prácu a iniciatívu zamestnancov mestského úradu, ktorí sa plne sústredia na pomoc a ochranu nás všetkých.

Autor: Csaba Farkas
Foto: Júl 2018

(103)

Komentáre

komentáre

NOVÉ OPATRENIA V SENCI